Bouwstenen gezonde gezinnen

Bouwstenen voor gezonde gezinnen

Dit onderwijs gaat over Gezin, Huwelijk en Identiteit. Wat is de ‘staat’ van het Gezin vandaag de dag. Wat is onze cultuur en wat zeggen de statistieken? We gaan Gods blauwdruk voor het Gezin (her) ontdekken. We geven handvaten hoe in gebrokenheid het Gezin weer een plek mag krijgen vanuit Gods perspectief. Vanuit Hem mag liefde stromen om te herstellen en om tot zegen te zijn.

Het huis van eenheid – deel 1 | maandag 15 januari 2024

Gods blauwdruk voor het gezin (her)ontdekken begint bij Genesis en eindigt bij Openbaringen. Het mooiste beeld van eenheid is van God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest. Bij het scheppen van de man zegt God: het is niet goed dat hij alleen is. God heeft ons gemaakt om in een liefdesrelatie met Hem en elkaar te leven. Het fundament is Jezus. Er zijn vier pilaren voor een sterk huis, namelijk (1) Liefde, (2) vertrouwen, (3) respect en (4) begrip. Deze avond krijgen we hier onderwijs over en is er tijd voor zelfreflectie.

Het huis van eenheid – deel 2 | maandag 22 januari 2024

Een huis heeft een dak nodig, anders beschermt het niet. Er zijn zes eigenschappen van sterke gezinnen: (1) toewijding aan het gezin (2) tijd samen doorbrengen (3) waardering uiten (4) positieve communicatie (5) conflicten oplossen en (6) geestelijke toewijding. Deze avond gaan we op deze eigenschappen in en is er tijd voor verwerking en gebed.

Gezin zijn in deze tijd | maandag 29 januari 2024

Door de introductie van internet en smartphone is er een nieuw tijdperk ontstaan. In verhouding schenken we meer aandacht aan beeldschermen dan aan tijd voor elkaar. Vanuit de 17 werelddoelen staat Gendergelijkheid op nr. 5. Door dit beleid ontstaat er meer en meer genderverwarring. Wie ben ik en wat is mijn identiteit? We bespreken met elkaar handvatten om vanuit Gods perspectief te bouwen aan gezonde gezinnen.

Opvoeding & seksualiteit, ontwikkeling van het kind | maandag 12 februari 2024

Deze avond delen Chris Baas en zijn vader Jetze Baas hoe zij vorm hebben gegeven aan ‘opvoeding & seksualiteit’ en hoe dat in deze tijd gestalte mag krijgen. Door hun eerlijke verhaal herken je de worstelingen die je als ouders hebt om je kinderen te begeleiden naar volwassenheid. Uiteindelijk zijn we gemaakt om te zegenen en mogen we elkaar en onze kinderen zegenen en erop vertrouwen dat de Here God nabij is. Hij geeft ons wijsheid en kracht en laat ons niet als wezen achter.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Dit onderwijs wordt je gratis aangeboden door christelijke gemeente Het Keerpunt. De avonden zijn in Het Keerpunt Bolsward en worden begeleid door Christiaan en Tineke Baas. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar, om 19.45 uur beginnen we.

VOOR WIE 
Dit onderwijs is voor iedereen. Ook als je alleen gaand bent of geen kinderen hebt of opa/oma bent, is dit onderwijs goed voor je om te volgen. Het helpt je om zicht te krijgen op Gods perspectief en de gezinnen in je omgeving te zegenen vanuit Gods liefde.

AANMELDEN
Wil je dit onderwijs volgen, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar onderwijs@hetkeerpunt.com Doe dit zo spoedig mogelijk, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Heb je vragen? Neem dan contact op met Dirk Jan de Rouwe, tel 06-25202192.

 

 

Wie zijn Christiaan & Tineke Baas?
Christiaan en Tineke zijn getrouwd sinds 2000 en hebben vier kinderen tussen de 14 en 21 jaar. Sinds 2008 werken ze voor Jeugd met een Opdracht, een wereldwijde zendingsorganisatie die focust op evangelisatie, training en hulpverlening. Na de Discipelschap Training School in Canada zijn ze aan het werk gegaan met Family Ministries, het versterken van gezinnen. Dit deden ze van 2009-2018  in Zuid Afrika en nu vanuit Heerde in Nederland. Vanaf 2014 zijn ze deel van het internationale leiderschapsteam van Family Ministries in Jeugd met een Opdracht.

Momenteel
Sinds 2022 leidt Christiaan de Faculteit van Gezinsstudies in de University of the Nations. Ook leidt hij het Family Ministries’ netwerk. Tineke is ‘Equine Assisted coach’, ze doet life-coaching met behulp van paarden. Visie: Het toerusten en bemoedigen van Family Ministry medewerkers wereldwijd om sterke gezinnen te bouwen, en zodoende zoons en dochters op te richten die naties transformeren.

Wie is Jetze Baas?
Jetze Baas (1948) is de vader van Christiaan en werkte 43 jaar in het basisonderwijs en 10 jaar als hoofdredacteur van een christelijk opvoedingsmagazine. Jetze is onder andere auteur van ‘Je groeit in liefde’, een boek voor ouders en kinderen over seksualiteit. Jetze geeft workshops over praktisch opvoeden vanuit christelijk perspectief.