full screen background image

Onderwijs

Wil je God beter leren kennen? Dan is het ontvangen van onderwijs over God en de Bijbel een belangrijk hulpmiddel. Vanuit de gemeente wordt het volgende onderwijs aangeboden:

Onderwijs op zondagochtend

Elke zondagochtend is er in de dienst een moment van onderwijs d.m.v. een preek of overdenking. We hebben geen vaste voorganger, maar nodigen elke week een spreker uit. Dit kan een spreker zijn uit eigen gemeente of een gastspreker. Soms is er ook een onderwijsserie in de gemeente, waarbij het onderwijs op de zondagochtend, in de huiskringen op de onderwijsavond op elkaar zijn afgestemd. Voor de actuele lijst van sprekers: zie de agenda. Preken zijn via deze website te downloaden.

Onderwijsavonden

Regelmatig zijn er onderwijsavonden, waarbij gastsprekers of sprekers uit eigen gemeente onderwijs geven over een actueel onderwerp. Zie de agenda voor de actuele lijst met onderwijsavonden.

Onderwijs in de huiskringen

Bijna iedereen in de gemeente maakt deel uit van een huiskring. Een huiskring is een soort “mini-gemeente” waar zorg en aandacht is voor elkaar. In de huiskring is ook plaats voor onderwijs. De huiskringleiders krijgen materiaal aangereikt vanuit de gemeente, maar zijn ook vrij om in afstemming met de huiskringleden zelf te kiezen welk onderwijs ze willen geven in de huiskring.

De Alpha-cursus

Door het hele land worden Alpha-cursussen gegeven. De Alpha-cursus is geschikt voor iedereen die op zoek is naar de diepere betekenis van het leven. De Alpha- cursus biedt in tien avonden een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Dit spreekt mensen van nu aan. Inmiddels hebben wereldwijd meer dan 16 miljoen mensen de Alpha-cursus gevolgd.

Regelmatig starten we vanuit christelijke gemeente Het Keerpunt een nieuwe Alpha-cursus op. Iedereen is van harte welkom hier aan mee te doen. Deelname aan deze cursus is gratis. Iets voor jou? Kijk dan op de website: www.alpha-cursus.nl of neem contact op met het team van oudsten.