full screen background image

Nieuws

2 juni was een collecte Open Doors India

Christenen in India krijgen steeds meer te maken met vervolging. Het is ontzettend belangrijk dat we Indiase christenen toerusten in deze onzekere tijd. ‘ Wees voorbereid op vervolging ’ is de naam van de training die Open Doors daarvoor gebruikt. Doordat we samenwerken met lokale kerken en organisaties, kunnen we deze trainingen door heel India geven.
Pastor Ravi Pastor Ravi (65) helpt al tien jaar de ‘ Wees voorbereid op vervolging ’ – trainingen organiseren in India. Door de jaren heen heeft hij tachtig christenen meegenomen naar de trainingen. “Jaren geleden zijn mijn vrouw en ik ernstig mishandeld door extremisten. Ze scheurden mijn kleding kapot”, vertelt pastor Ravi. “Tot mijn verbazing hielpen de politieagenten me niet, maar ze bedreigden me en zeiden dat ik met mijn werk moest stoppen.
Wat pastor Ravi meemaakte, is helaas geen uitzondering in India. Daarom komt naast onderwijs vanuit de Bijbel, ook juridische kennis aan bod tijdens de training. Volgens Ravi is het erg belangrijk dat christenen weten wat hun rechten zijn als Indiase burgers. “Christenen worden vaak gearresteerd, zelfs als er geen aanklacht tegen hen bestaat.
Na deelname aan de training, zijn de jongeren uit onze kerk heel actief geworden. Ze zijn zelfs gebedsbijeenkomsten voor jongeren gestart in nabijgelegen dorpen”, vertelt hij enthousiast. “Open Doors helpt een nieuwe generatie opstaan met meer wijsheid uit het Woord van God en liefde voor Christus. Deze jongeren staan klaar om te volharden in hun geloof.” Voor dit project is € 600.000 nodig. Hier ging de opbrengst van de extra collecte van juni naar toe.

Als u nog een bijdrage wilt leveren kunt u een bedrag overmaken naar
NL66 RABO 0356.9047.41
t.n.v. Stichting De Weg te Bolsward

onder vermelding van Open Doors India