full screen background image

Nieuws

Alpha-cursus start op 19 september.

De Alpha-cursus is een cursus van tien avonden en een weekend. De cursus heeft als doel om in een goede, open en veilige sfeer zelf te  ontdekken wat het betekent om een kind van God te zijn.
Iedere cursus begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding op het thema van die avond. In kleine groepjes wordt daarover nagepraat. Deze opzet heeft als voordeel dat er enerzijds duidelijke informatie wordt overgedragen en dat er anderzijds volop ruimte is voor onderling gesprek en ontmoeting.

Om er voor te zorgen dat de deelnemers hun verhaal durven te doen en hun vragen durven te stellen, is het belangrijk dat ze een goede relatie met elkaar hebben. Aan deze relatie wordt o.a. gebouwd tijdens de gezamenlijke maaltijden. Tijdens deze maaltijden is er tijd en aandacht voor elkaar om zo elkaar steeds beter te leren kennen.

Ben jij iemand die open staat voor het geloof of vragen heeft over de Bijbel? Dan is de Alpha-cursus misschien wel iets voor jou. Ook is de cursus geschikt voor mensen die net tot geloof zijn gekomen en hierover nog vragen hebben.
Het zou fijn zijn  om je op te geven voor deze Alpha-cursus. Deelname aan de cursus is in principe gratis.

Misschien ken je mensen waarvan je denkt dat ze misschien wel deel willen nemen aan de Alpha-cursus. Ga hierover met hen in gesprek en moedig hen aan om zich op geven. En wanneer jij je steentje bij wilt dragen door te bidden, te koken of op een andere manier, ook dan zouden we het fijn vinden dat je dat aangeeft. Zowel de opgave voor deelname aan de Alpha-cursus als het aangeven om mee te willen werken, kan bij Gijsbertus Feenstra (tel: 06 24986502 mail: gendfeenstra@home.nl). Ook voor vragen kun je bij hem terecht.

De cursusavonden en het weekend vinden plaats in de Gasthuiskerk, en wel op de volgende datums:

19 september introductieavond voor belangstellenden

26 september cursusavond

3 oktober cursusavond

10 oktober cursusavond

17 oktober cursusavond

31 oktober cursusavond

7 november cursusavond

14 november cursusavond

18 en 19 november Alpha-weekend

21 november cursusavond

28 november cursusavond

12 december cursusavond